Ölüm kalım savaşı modu tekrar değiştirildi






 VALORANT geliştiricileri, 4.03 yaması ile Ölüm Kalım Savaşı modunu geliştirmeye çalışırken mod, öncekinden daha kötü bir noktaya geldi. Oyuncuların deneyimini iyileştirmeye çalışan ekip, doğma noktaları ile ilgili şu değişikliğe gitmişti:

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca özel mesajlar aracılığıyla oyunculardan gelen geribildirimleri topluyorduk. Yeniden doğma sistemiyle ilgili sinir bozucu bazı temel durumları etkileyecek çeşitli düzenlemeler yaptık.

  • "Tehlikeli" doğma noktalarını kaldırdık ve bazılarının yerini değiştirdik.
  • Çatışma sırasında diğer tüm oyuncularla karşılaşma ihtimalinizi arttırmak için doğma mantığını ve doğma noktalarının yerini iyileştirdik.
  • Doğma mantığı artık öldüğünüz yerden uzak bir yerde doğmanıza önem verecek.
  • Isınma aşamasında doğma mantığının doğru çalışmamasına sebep olan hata giderildi.

Ancak yamadan sonra modu oynayan oyuncular, rakiplerinin görüş açıları içerisinde -hatta bazen hemen yanlarında- doğduklarından şikayet etti. Yapılan iyileştirme çalışmasının ters teptiğini anlayan Riot, mod ile ilgili yeni bir değişikliğe gitme kararı aldı.

ÖLÜM KALIM SAVAŞI MODUNDAKİ YENİ DEĞİŞİKLİK

Oyuncuların dereceli maçlar öncesi ellerini ısıtmak için kullandıkları, oyunun kalıcı modlarından olan Ölüm Kalım Savaşı modunda amaç, 14 kişiden oluşan lobide ilk 40 öldürmeye ulaşan oyuncu olmak. Ancak 4.03 yamasından sonra oyun geliştiricileri de Ölüm Kalım Savaşı deneyiminin eskiye kıyasla daha kötü olduğunu kabul etti. Hızla harekete geçen ekip, mod için lobideki oyuncu sayısını 14'ten 12'ye düşürdü. Böylece doğma noktalarındaki yeni kurgu 7v7'den 6v6'ya indirildi. Geliştiriciler, bunun lobidekilerin oyun alanını arttıracağına inanıyor.

4.03 Yaması sonrasındaki zorlu Ölüm Kalım Maçı deneylerinizi duyduk (doğrudan görüş hattında doğmak gibi).

Bu yüzden, hemen etkili olmak üzere, Ölüm Kalım Maçı'ndaki oyuncu sayısını 14'ten 12'ye indiriyoruz. Bu, yaşanılan sorunları hafifletmeli - biz de duruma göz kulak olmaya devam edeceğiz.

Bunu Paylaş